Skär matjessillen i bitar. Pressa i citronsaft samt tillsätt socker, crème fraiche och matyoghurt. Smaka av såsen - röran - i skålen med lite av lagen från matjessillen
Här kommer den gubbröra med matjessill som stod på påskbordet för en vecka sedan. 2 burkar matjessill (400 g). 2 dl crème fraiche (34 % blir godare). 2 burkar matjessill. 2 dl crème fraiche
Skär bort stjälkarna på dillen och lägg i en skål tillsammans med crème fraiche och gräddfil. Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Blanda det brynta smöret med crème fraiche. 11 förp hela matjessillfiléer, 220 g. 12 dl crème fraiche. 12 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar
Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med salt och peppar. Bryn till sist smöret och häll det över matjessillen så att den blir mjäll och ljummen
Färskpotatis och matjessill är en riktig sommarhöjdare. Sedan blandade jag allt med 1 msk majonnäs och cirka 1/2 – 1 dl cremefraiche. 1 dl cremefraiche
Rör samman crème fraiche, majonnäs, lök, örter och sill. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår