Blanda majonnäs, gräddfil, curry och äppeljuice. 200 g matjessill i bitar. ca 1 msk curry. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g matjessill i bitar ½ dl majonnäs 1 dl Arla® gräddfil ca 1 msk curry 1½ msk konc konc äppeljuice 1 svenskt vinter äpple ½ dl hackad färsk gräslök 2 msk hackad färsk dill Topping
Och när du passerar kryddhyllan hämtar du vanlig gul curry, om du inte har det hemma redan. Så här i silltider, särskilt matjessilltider verkar alla gå på autopilot
Matjessillröra. Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). 1 tsk curry och
Smaka av med curry till "lagom" styrka. 2 st matjessill. 2 tsk curry. Häll lagen från sillen och låt bitarna rinna av väl, gärna på hushållspapper, så att inte kvarvarande lag tunnar ut den goda såsen