Klicka här så kan du läsa om hur jag brukar gå tillväga när jag tillagar rätten. Midsommarhelgen är härlig dagar då man hoppas på att solen skiner från en klarblå himmel, det är sådär alldeles lagom varmt, midsommarmaten smakar extra gott, speciellt när man kan sitta utomhus och äta tillsammans med goda vänner, både barn och vuxna
Jag brukar göra minst dubbelt med lagen, den håller sig på flaska "hur länge som helst" i kylskåpet. Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten
Du gör den med matjessill, lätt att hitta och den kräver inga förberedelser innan inläggningen. Saften bestämmer du själv hur mycket du vill ha i, där får både din och limens smak avgöra mängd
För några dagar sedan sa vi samma sak om matjessill. Vi sätter oss till bords och jag konstaterar ännu en gång hur mina smaklökar har förändrats med tiden
Generellt gäller att ju fler rätter desto mindre portioner, men sen finns det vissa maträtter som har strykande åtgång ¦Sådana rätter är det säkrast att göra i portionsbitar eller dela upp så gästerna förstår hur stor bit man bör ta
Jag provade att göra ägghalvor med pepparot, matjessill och syrad rödlök. Lite felkalkylerat av mig kanske, men det är så svårt och veta hur mycket man ska göra
Somliga hade matjessill på också. Det finns ett gäng historier om hur den här klassiska italienska pastarätten kom till och har man inte hört någon av dem så är det ändå lätt att fantasin flödar när man hör namnet Spaghetti alla puttanesca som betyder Horans spaghetti
Att duka upp mitt i naturen på en vacker plats ger en sån känsla av frihet, eller hur. 500 gr matjessill, finhackad. låt stå i 2-3 dygn beroende på hur mycket smak man änskar. 500 gr matjessill, finhackad