Matjessill i god sås, eller Affes sill. Sen fyller vi på detta inlägget allt eftersom nya recept kommer till, detta blir liksom inläggningarnas inläggning
Och absolut inte matjessill på julbordet. Till vår och sommar behövs det "lättare" inläggningar. Med "5-minuterssill" och matjessill rör du ihop alla fyra på mindre än en timme. 2 brk matjessillfiléer, ca 200 g per styck
Kremering av dött djur i tre delarIngen midsommar utan sillJag älskar sill och till midsommar är det först och främst matjessillen med nypotatis, gräddfil och gräslök som jag inte kan vara utan
Mamma Kerstins Matjessill under krämigt vitlökstäcke Inlagd sill Äppel och currysillPepparrot och gräslökssillSenapsillGravad laxJordgubbstårtaNu återstår att se om vädret är med oss och att solen håller sig framme och regnet borta Ha en riktigt härlig midsommar
(Men då bör man nog använda mer lime än vad som står i receptet)Väldigt fin uppläggning, framför allt på ett buffébord, blir det om man varvar matjessill, potatis mm i portionsglas
Sedan är matjessillen klar. Ta bort huvud och tarmar på sillen. Blanda 1 liter vatten och 1 dl ättika och låt fisken ligga i blandningen under ett dygn, det är viktigt att lagen står över fisken och täcker fisken helt