Skär matjessillen i små tärningar och blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Du kan också fylla moussen i glas eller små formar innan den kallnar
Matjessill går också fint att använda. Sås. Bjud såsen till ur särskild skål. Lägg då övriga ingredienser antingen i grupper eller ränder över sillen och bjud såsen till
Låt filéerna mogna i såsen i två dygn. Blötlägg 6 gelantinblad i kallt vatten. Mixa 2 hg matjessill med 9 dl creme fraiche till en jämn smet. Låt filéerna ligga i lagen i drygt 4 timmar och sedan rinna av väl innan de blandas med senapssåsen. Häll över den kalla lagen och låt stå 3 dygn i kylen. 2 hg matjessill
Somliga hade matjessill på också. Det här är ett minne från i somras, något att tänka tillbaka på nu när vinden blivit kallare och solen verkar gått och lagt sig för den här säsongen
Ställ kallt för att stelna i kylen över natten. Stansa ut cylindrar av den stelnade såsen med en utstickare eller ett mått, och lägg upp på ett serveringsfat
Skär matjessillen i små tärningar och blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Du kan också fylla moussen i glas eller små formar innan den kallnar