2 burkar matjessill. 12 burkar matjessill 700 g kokt skalad potatis 2 purjolökar smör eller margarin till stekning 2 dl grädde eller gräddmjölk en nypa salt nymalen peppar 2 msk ströbröd 4 msk riven ostSätt ugnen på 225 grader. Grädda lådan mitt i ugnen 20–25 minuter tills allt är genomhett och ytan guldgul
Du gör den med matjessill, lätt att hitta och den kräver inga förberedelser innan inläggningen. Idag lägger vi till ännu en smarrig sillinläggning till vår samling av recept på inlagd sill, en samling som börjar bli ganska stor och som vi nästan våga kalla diger
För några dagar sedan sa vi samma sak om matjessill. Tjugosju år senare ligger häcklan med de färgglada, men nu rostiga krokarna fortfarande kvar i den fiskelåda jag ärvde efter morfar
Garnera gärna lådan med finklippt persilja strax före servering. Fyll på med resterande gräddspad och fortsätt grädda i ugnen ytterligare i minst 30 minuter eller tills potatisen är helt mjuk och lådan har mahognyfärgad yta. 200 g matjessill eller tomatsill från burk
Sedan matjessillen gillar jag skarpt. Antingen så lägger ni den i en plastlåda med lock tex en gammal,ren glasslåda eller i en stor rejäl ren och desinficerad glasburk