Matjessill smör recept

Matjessill med äggsallad & brynt smör

Matjessill med äggsallad & brynt smör

Lägg smöret i en stekpanna och låt den smälta på medelstark värme. Skeda smöret över sillen, garnera med dillen och servera genast
Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör

4 1 burk matjessillfiléer (à 570 g) 1 tomat 1 gul lök 4 kokta färskpotatisar 2 msk smör 2 msk finhackad gräslök 1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja) 1/2 msk flytande honung salt och peppar dillkvistar till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör

Slå det brynta smöret försiktigt över matjessillen och njut den genast med lämplig snaps, gärna en OP Andersson
Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör

Bryn smöret med fänkålsfröna och ringla det över sillen. 200 g matjessillfiléer. 50 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g färskpotatis 200 g matjessillfiléer 1 rödlök 50 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk hela fänkålsfrön 2 dl Arla® gräddfil ½ dl hackad färsk gräslök 1 krm svartpeppar
Matjessill med picklad lök & brynt smör

Matjessill med picklad lök & brynt smör

Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta på medelstark värme. Bryn smöret under omrörning med visp tills det får fin ljusbrun färg
Matjessill med äpple och brynt smör

Matjessill med äpple och brynt smör

Skär matjessill och äpple till mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Lägg ut sill, ägg, potatis och äpple på tallrikarna och ringla över det brynta smöret