4 1 burk matjessillfiléer (à 570 g) 1 tomat 1 gul lök 4 kokta färskpotatisar 2 msk smör 2 msk finhackad gräslök 1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja) 1/2 msk flytande honung salt och peppar dillkvistar till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bryn smöret med fänkålsfröna och ringla det över sillen. 200 g matjessillfiléer. 50 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g färskpotatis 200 g matjessillfiléer 1 rödlök 50 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk hela fänkålsfrön 2 dl Arla® gräddfil ½ dl hackad färsk gräslök 1 krm svartpeppar
Skär matjessill och äpple till mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Lägg ut sill, ägg, potatis och äpple på tallrikarna och ringla över det brynta smöret