Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i 1 timme. Kavla ut degen och bred ut den i en springform med en diameter på 24–26 cm
Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg
Kakor, pajdegar, blondies, röror, glass. Den här pajdegen består faktiskt av mestadels just kikärtor. Mixa kikärtorna med oljan och tillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en hanterbar deg
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg. 4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Pajdeg. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant