Pajskalet är glutenfritt och jag gör alltid det här pajskalet till alla mina matpajersom jag bjuder på, både till fest och vardags och det brukar vara väldans uppskattat
pajdegen går såklart att byta ut mot vilken pajdeg som helst som du brukar göra till matpaj. Jag tycker durramjöl funkar typ som vetemjöl, så blir det lite för kladdigt så funkar det att ta i lite mer mjöl och vice versa
Under gårdagens kylskåpsrens hittade jag ett paket med kallrökt lax som höll på att gå ifrån oss, vilket gjorde att dagens middagsuppdrag var att laga något gott med den
Vi kommer att baka massor med olika matpajer och matiga piroger med olika deg och fyllning som vi kommer att smaka på som lunch, för att sedan ägna eftermiddagen åt att baka söta pajer och piroger
Själva pajskalet använder jag även till andra matpajer då jag tycker det är himla gott. Men då den innehöll ägg så gjorde jag om det för att passa vår familj som har en äggallergiker
Jag är barnsligt förtjust i matpajer (även andra pajer) men inte de som innehåller äggstanning och blir därför alltid glad när jag hittar ett pajrecept utan
Det här är ett recept som jag använder till dom flesta av mina matpajer. Låt degen vila ett tag i kylen, går även bra attfrysa om man vill göra en paj ett par dagar senare