Bara till att plocka en bukett kirskålmed sig in och sätta spagettin på kokning. Jag har fullt upp med trädgården nu om dagarna och håller äntligen på att bli klar med mitt nya trädgårdsland där den stenhårda skånska leran (som inledningsvis av arbetet fick en traktor att stegra och spräcka sin fläktrem) nu faktiskt börjar bli riktigt fin odlingsmylla
Lax med pestotäcke. Förväll kirskålen/nässlorna. Serveras med stekta grönsaker. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. ca 2 liter kirskål
Bakom vårt hyreshus finns ett hav med Kriskål. Men som tur är så håller sig Kirskålen enbart där. Vi har länge varit intresserade av att prova att göra något med detta ätbara ogräs
Hacka de avsköljda kirskålsbladen grovt, och tillsätt de och sockret i kastrullen. Se till att all kirskålen blir ordentligt slak under några minuters stekning i kastrullen
Servera gärna med en kall yoghurtsås eller en het tacosås. Denna lilla stackare är hatad av många och älskad av få men jag står på kirskålens sida och blev urglad när jag fick se att den satt fart
Stek på medelvärme i lite olja i en panna tills de mjuknar. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek
Bakom vårt hyreshus finns ett hav med kriskål. Men som tur är så håller sig kirskålen enbart där. Vi hade länge varit intresserade av att prova att göra något med detta ätbara ogräs
Då hade jag insett att kirskål smakar förträffligt, går att skörda tidigt på våren när inget annat växer och inte kräver något fjäsk med vatten och gödsling
Här serverades den med stekt kirskål och röra på soltorkade tomater och keso (recept kommer). Ofta förknippas panerat med onyttigt men det behöver det inte alls vara