Ja, nu var det ju den där meze-kvällen. På grund av detta envisa virus som bestämt sig för attt flytta in hos oss, så har vi fått skjuta upp vår mezemiddag ett par gånger
Nu är det bara att lägga upp, gärna på varma tallrikar, den tapenadebakade laxen med lite ugnsrostad timjansdoftande mandelpotatis, en syrlig dijonsenapscreme och lite fräscha babyspenatblad
1/2dl Klippt dill3msk Olivolja1,5dl Meze yoghurtHavssaltMarinerade tomattärningar. Under tiden soppan blir klar så värm gärna tallrikarna till 60g i ugnen
Fast där kallas små godbitar Meze istället för Tapas. Lägg upp på en tallrik, häll smöroljan från stekpannan över och garnera med Cocktailtomat och Persilja
Vi får väl helt enkelt trösta oss med att äta något riktigt gott som till exempel en laxtallrik med en klassisk remouladsås, så fenomenalt gott och riktig sommarmat för mig
och till en annan delfinal plockmat i form av goda meze. Tja, jag försöker i alla fall få in lite hjärtan på våra tallrikar och jag lagar chokladfondant för första gången
Servera allt på varma tallrikar. 100g Fårost0,5dl Grekisk Meze yoghurt1tsk Rödvinsvinäger1tsk Olivolja1tsk Mynta, finmortladHavssalt0,5dl Grön gurka, utan kärnor, finhackad i kuberGott till