Microplus kanna recept

Choklad-Marshmellows bar

Choklad-Marshmellows bar

Smält 100 g choklad i MicroPluskannan. Smält 30 g smör i en kastrull. Lägg i 15 marshmellows och låt dem smälta ner i smöret
Fettisdag!

Fettisdag!

3 tsk kardemumma, kanel eller vaniljsocker) 200 g smör 6 dl mjölk (eller 3 dl mjölk och 3 dl vatten) 100 g jäst Mät upp de torra ingredienserna i Bake-to-basics skål 3 liter Smält smöret i MicroPluskannan Häll på mjölken och värm till 37 grader
Choklad-brownies

Choklad-brownies

Choklad-brownies 400 g smör 250 g blockchoklad 6 ägg 4½ dl socker 4½ msk kakao 4 dl vetemjöl Smält samman smör och choklad i MicroPluskannan

Microplus kanna 1 liter

Häll i micropluskannan. Pensla microplus både lock och form med ströbröd. Sila från lökarna och häll tillbaka vinägern i kannan

Bearnaisesås i MicroPlus...

Sila från lökarna och häll tillbaka vinägern i kannan. Häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i Mikroplus kannan. Sätt kanna i mikron i ca 5 min på 600 w

Tupperwaresockerkaka

Detta recept är framtaget för Micropluskannan men även denna får bättre konsistens om den gräddas i silikonform som läsaren Alexandra påpekade till Chokladkakan

Pepparkaks kladdkaka

Smält smöret i Micropluskannan   Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef   Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö   Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa

Chokladmousse á la Alexandra

  Chokladmousse  1 portion 1 ägg  60g choklad    Vispa äggvitan i Speedychef till fast skum Smält choklad i MicroPluskannan Rör ner äggulan i chokladen med lilla degskrapan  Blanda samman allt Fördela i efterrättskålar eller i större form

Pekanötsbröd

Mät upp vatten i MicroPluskannan och värm i micron, smula i jästen. Pekanötsbröd 1 bröd tid. 30 minuter + 1 timmes jäsning + 30 minuters jäsning + 1 timme i ugnen 6 dl vatten 50 g jäst 2 msk havssalt 1 msk socker 4 msk rapsolja 500 g vetemjöl 100 g havregryn 100 g rågmjöl 100 g russin 100 g pekannötter uppvispat ägg till pensling Gör så här

Påskpaj med ananas och citron

150 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 1 burk creme fraice 1 dl socker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 1/2 citron 2 små burkar krossad ananas Smält smöret i micron i MicroPluskannan blanda ner socker,mjöl och bakpulver i smöret med hjälp av liten Degskrapa Tryck ut degen i Silikon pajform Öppna ananasburkarna med konservöppnaren Riv citronskalet och pressa citronen med på Bake-to-basic citruspress Blanda alla ingedienserna till fyllningen i SpeedyChef Häll allt i pajformen och grädda i 175 grader i 25 minuter servera gärna med vaniljglass

Våfflor med bakpulver

125 g smör eller margarin 2 dl gräddmjölk*(helst gammaldags ekologisk mjölk) 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Smält matfettet i Micropluskannan och låt det svalna

Citron & Ananas paj

Smält smöret i MicroPluskannan. Det här behövs. 150 gram smör. 3 dl mjöl. 1 dl socker. 1 tsk bakpulver. Fyllning

Choklad muffins

150 g smör/margarin3,5 dl mjöl2 dl råsocker¾ dl kakao1 msk bakpulver1 tsk vaniljsocker2 krm salt100 g grovhackad mörk choklad2 ägg2 dl mjölkSmält matfettet i MicroPluskannan (använd halv effekt och kör 2x1 min)

Randiga praliner

Randiga Smält vit choklad (4-8 rutor) i Micropluskannan på ca 350W ½ minut i taget. Rör om mellanåt. Häll i Spritsbollen eller Spritspåsen och ta den lilla tyllen och skruva på

Nötpralin

Nötpralin 19 hasselnötter 50 g Vit choklad 50 g Mörk choklad 25 g kokosfett Smält den vita chokladen i 1509 MicroplusKanna i 30 sek i micron på full effekt Lägg en nöt i botten på silikon 19 toppar

Bailey moccatoppar

Smält den mörka chokladen i 1509 Micropluskanna 2 minuter i micron på full effekt. Bailey moccatoppar 19 st

Chokladkaka

Vänd i fettet och häll smeten i MicroPluskannan. Chokladkaka 50 g margarin 1 ägg 1/5 dl socker 1 dl mjöl ½ msk vaniljsocker 1½ msk kakao Smält fettet i 1509 MicroPluskannan