3 tsk kardemumma, kanel eller vaniljsocker) 200 g smör 6 dl mjölk (eller 3 dl mjölk och 3 dl vatten) 100 g jäst Mät upp de torra ingredienserna i Bake-to-basics skål 3 liter Smält smöret i MicroPluskannan Häll på mjölken och värm till 37 grader
Detta recept är framtaget för Micropluskannan men även denna får bättre konsistens om den gräddas i silikonform som läsaren Alexandra påpekade till Chokladkakan
Smält smöret i Micropluskannan  Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef  Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö  Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa
 Chokladmousse 1 portion 1 ägg 60g choklad  Vispa äggvitan i Speedychef till fast skum Smält choklad i MicroPluskannan Rör ner äggulan i chokladen med lilla degskrapan Blanda samman allt Fördela i efterrättskålar eller i större form
Mät upp vatten i MicroPluskannan och värm i micron, smula i jästen. Pekanötsbröd 1 bröd tid. 30 minuter + 1 timmes jäsning + 30 minuters jäsning + 1 timme i ugnen 6 dl vatten 50 g jäst 2 msk havssalt 1 msk socker 4 msk rapsolja 500 g vetemjöl 100 g havregryn 100 g rågmjöl 100 g russin 100 g pekannötter uppvispat ägg till pensling Gör så här
150 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 1 burk creme fraice 1 dl socker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 1/2 citron 2 små burkar krossad ananas Smält smöret i micron i MicroPluskannan blanda ner socker,mjöl och bakpulver i smöret med hjälp av liten Degskrapa Tryck ut degen i Silikon pajform Öppna ananasburkarna med konservöppnaren Riv citronskalet och pressa citronen med på Bake-to-basic citruspress Blanda alla ingedienserna till fyllningen i SpeedyChef Häll allt i pajformen och grädda i 175 grader i 25 minuter servera gärna med vaniljglass
Randiga Smält vit choklad (4-8 rutor) i Micropluskannan på ca 350W ½ minut i taget. Rör om mellanåt. Häll i Spritsbollen eller Spritspåsen och ta den lilla tyllen och skruva på
Nötpralin 19 hasselnötter 50 g Vit choklad 50 g Mörk choklad 25 g kokosfett Smält den vita chokladen i 1509 MicroplusKanna i 30 sek i micron på full effekt Lägg en nöt i botten på silikon 19 toppar