Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Igår gjorde vi Falafel. Vi gjorde en sås av creme fraiche, majonnäs, garlic paste, salt och peppar. Den här gången har jag använt mig av garlic paste från Santa Maria i receptet av falafeln
) och en enkel sallad på grovt tärnad gurka och tomat och tunt skivad rödlök (lägg i lite pressad citron så blir rödlöken mildare i smaken) blandat med finhackad mynta och pressad vitlök
För att locka kunderna till just sitt hak, slåss falafelmakarna om att erbjuda de godaste falafelbollarna, de fantasifullaste såserna (chilistark, mild yoghurt, sesam, vitlök, hummus, mango…), de krispigaste grönsakerna och det lägsta priset
Skär alla grönsaker och blanda till såsen Servera även med en röd tomatsalsa. Sätt ugnen på 175 grader Lägg falafeln i en ugnssäker form med lite Milda flytande margarin och låt stå i ugnen ca 15 minuter. 1 pkt falafel (finns i frysen). 1 msk Milda flytande margarin. 1 Milda Fraiche
De är goda och enkla grönsaksbollar som passar finemang istället för köttbullar till pasta eller ris, eller varför inte som här – en barnvänlig mild indisk kormagryta där jag bytt ut kycklingen mot grönsaksbollarna
Jag tycker att det är jättegott med en mildsås med lite vin, citron och dill. W vill hellre ha en kraftigare smak än så, men ibland vill jag bara ha milda smaker och idag blev det så
en skvätt milda minimat. Matlåda med lite grönsaker/frukt vid sidan om (alltså samma som middag) eller exempelvis vit fiberspagetti med tonfisk i tomatsås (pastasås på burk från Abba) eller rågbröd med mosad makrill i tomatsås (Abbas igen) och sallad