I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid
Det är inte helt ovanligt att den här veckan förknippas med fikande och att recept på diverse bakverk pryder tidningarnas framsidor och numera även bloggarnas inlägg
Där, i mitt eget kök eller hemma hos vänner njuter jag av spännande mat, skapar och lagar. Jag älskar att läsa recept, klipper ur i tidningar, sparar på nätet eller i receptböcker och köper den ena kokboken efter den andra
Gör dem själv efter mitt recept eller köp färdiga i frysdisken. Här letar jag inspiration från både det thailändska och indiska köket och kokar tofun i en kokos och saffranssås tillsammans med sötpotatis
Jag följer Tidningen Hembakat där och de suktade mig med detta recept. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och äpplena mjuknat