Kram till finaste dig som just läst klart mitt ego inlägg. Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner
Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Även om jag ska erkänna att jag nästan gick in i en tomatdepression i mitten av december. Ett sätt att minska sorgen över förlorade smaker är att låta dem vara med mycket i köket och lära sig att arbeta med de smaker vi har att tillgå – och att man kan göra mycket gott av det man tål
Sista dagen fick jag mitt första hugg en av dom största gäddorna jag har sett på eget spö. I en stockstuga med allrum och kök, 3 sovrum, dusch, wc och bastu. Åland i mitt hjärta 60 km
Täck formen med aluminiumfolie och ställ in mitt i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Så blev det mitt i veckan i en rasande fart. Paj gör jag väldigt sällan. Dels brukar jag inte lyckas så bra med degen och så brukar jag ändå skala bort kanten när jag äter
Stick in en köttermometer mitt i köttet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Ni är många som hittar hem till vårt kök när ni letat efter recept på vildsvin och det tycker vi är riktigt roligt, för det har vi frysen full av och kan komma med en hel del tips på hur det kan kockas till
Lite vemodigt är det att lämna mitt gamla kök som givit mig så stor glädje men vi kommer bygga oss ett nytt kök i det nya huset och det helt enligt mina önskemål