3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Som bas använde jag en burk kondenserad mjölk. Passade på att koka fudge när jag hade en stund över. Resultatet blev en fudge med kolasmak som smälter i munnen
Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. 5 dl mjölk 3 %
Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet
Passar utmärkt med mjölk till. Smält smöret och blanda in kakaon under uppvärmning. Tag av från spisen. Blanda in sockret och vaniljsockret, se till att det blir riktigt blandat
Så det blev både något nytt som heter Fudge Brownie, men även morotskaka, som jag gjort flertal ggr innan, Men jag tänkte bjuda på brownie kakreceptet, då det var superenkelt att göra och såå gott det blev
Blanda socker, karamelliserad kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull. Fudge. Choklad fudge. Dessa urgoda fudgen var ett av alla nya recept jag testade igår
dl grädde / mjölk. För att lyckas med fudge är det bra att använda sig av en termometer. mjölk, socker, kakao, turkisk peppar / lakritspulver och salt i en kastrull