Mjukchokladkakamed cream cheese-fyllning. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjukchokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
Varva mjölblandningen med rårörssocker (eller vilket socker du nu använder), havregryn och dina valfria fyllningar i en väl rengjord burk med tätslutande lock
Stansa sen varje kakamed ett glas, alltså jämna till kanterna och ta bort överflödig deg. Men idag kände jag för att prova ett kakrecept som faktiskt följde med stämplarna
Stansa sen varje kakamed ett glas, alltså jämna till kanterna och ta bort överflödig deg. Ät dem sen som de är eller gör en fyllning och montera kakorna två och två
Ta upp vaniljstången då den börjat bli lite mjuk och dela på den och dra med en kniv så att vaniljen som finns inuti fastnar på kniven och som du lägger ned bland mjölken igen
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Fyllning. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjukchokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Hoppar du över saffranet så får du en mycket god sockerkaka, den blir väldigt god som gräddbakelse eller jultårta med lite mosade bär som fyllning och med vispad grädde, bär och citronmeliss som garnering
Servera eventuellt kakanmed vispad grädde eller mjukrörd vaniljglass. Det fick bli den här kakan, som lätt svängdes ihop utan att det behövdes några större kroppskrafter
Lägg rabarberbitarna i mitten av kakan. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. ägg 1 ½ msk mald kardemumma 1 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning. Smörj och bröa en rund form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter i 175 grader. 175 grader Ta ut kakan och låt den svalna i formen