Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng
Vispa ihop smör o socker till en slät krämTillsätt chokladenVispa äggvitor o blanda i saltet, vispa till en maräng o ställ åt sidaBlanda i vetemjölet lite i tagetO sist blanda i försiktig äggvitor
Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjukkaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
maräng. till bollar, sätt degbollarna på bakplåten, med avstånd mellan bollarna. Vispa äggvitan med. 175°C, klä en plåt med bakpapper. resterande mjöl (330 gr) och blanda mjölet med bikarbonatet. Mjukpepparkaka/Turtă dulce moale cu glazură 250 g socker
Var inte orolig för att det är mjukt i mitten, den ska vara så. Ta ut kakan och pressa med hjälp av en något mindre skål/burk försiktigt ner mitten så att det blir en fördjupning
mjukkaka. Skär kakan i lagom rutor och ät som de är eller med god vaniljglass. Tänkte tipsa om denna gula citronrutan medmarängtäcke om ni blir fikasugna i Påskhelgen
Marängen på denna kaka blev fluffigare och mjuk på ytan. Jag har efter det provat upprepade gånger att göra marängkräm till olika tårtor, med olika tekniker och aldrig lyckats åtstadkomma den där goda marängkrämen som stelnade till på ytan efter en stund och blev lite crunchfrasig på toppen och inuti var krämen mjuk