Maräng. Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen. Bre marängensmeten över fyllningen och forma ytan med en sked (eller helt slät som jag gjorde)
Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. marängen. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Jag har efter det provat upprepade gånger att göra marängkräm till olika tårtor, med olika tekniker och aldrig lyckats åtstadkomma den där goda marängkrämen som stelnade till på ytan efter en stund och blev lite crunchfrasig på toppen och inuti var krämen mjuk