Mjuk maräng recept

Choklad Maräng Paj

Choklad Maräng Paj

Maräng. Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen. Bre marängensmeten över fyllningen och forma ytan med en sked (eller helt slät som jag gjorde)
Maräng/sockerkakstårta med jordgubbar

Maräng/sockerkakstårta med jordgubbar

Jag råkade ha den för lättvispad och då blev marängenmjuk. Dela smöret i små tärningar så det blir mjukt och vispa det luftigt med sockret
Mjuk nötmarängtårta med hallon

Mjuk nötmarängtårta med hallon

Vitorna blir en fluffig maräng och gulorna en len vaniljkräm. Lossa marängbotten ur formen och bred krämen över
Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Maräng o sockerkakstårta

Maräng o sockerkakstårta

Rör detta mjukt o fint. Rör ihop grädde,socker o äggulor (spara vitorna till marängen till tårtan) i en kastrull
Mjuk och spröd marängtårta

Mjuk och spröd marängtårta

Täck med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om marängen börjar bli mörk. Tag marängen ur formen och låt kallna
Citronkaka med maräng

Citronkaka med maräng

Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. marängen. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Citronrutor med maräng

Citronrutor med maräng

mjuk kaka. Tänkte tipsa om denna gula citronrutan med marängtäcke om ni blir fikasugna i Påskhelgen. Maräng
Vit CitronKladdkaka med Hallon och Maräng

Vit CitronKladdkaka med Hallon och Maräng

Jag har efter det provat upprepade gånger att göra marängkräm till olika tårtor, med olika tekniker och aldrig lyckats åtstadkomma den där goda marängkrämen som stelnade till på ytan efter en stund och blev lite crunchfrasig på toppen och inuti var krämen mjuk