Mjuk maräng mandel recept

Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Citronkaka med maräng

Citronkaka med maräng

Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Strö över mandelflagorna. marängen. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Macaroons! (utan mandel)!!

Macaroons! (utan mandel)!!

Vispa äggvitorna i en bunke och tillsätt strösocker lite i taget tills du får en toppig, lite glansig maräng
Festliga chokladmuffins med maräng

Festliga chokladmuffins med maräng

(Tänk på att marängen är mjuk även efter den varit i ugnen). Väldigt grovt hackad mandel och hasselnötter efter behag
Blåbärspaj med mandel

Blåbärspaj med mandel

Tillsätt hälften av sockret och vispa till ett hård och glansig maräng. Tillsätt resterande socker, citronsaft och vispa tills marängensmeten är styv och glansig
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Bred ut smeten till botten på ett bakplåtspapper, bred sedan marängen ovanpå och strö över flagad mandel
HALLON MACARONS

HALLON MACARONS

Att vila kakorna innebär att de torkar på ytan, på detta vis förhindras dem från att spricka i ugnen och ytan blir glansig/krispig och inkråmet blir mjukt
Tips på efterrrätter till nyårs

Tips på efterrrätter till nyårs

Vispa grädden mjukt. krossade maränger. Toppa med krossade maränger. Citronmarängpaj. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen
Macarones var det här!

Macarones var det här!

Vispa äggvitorna med elvisp tills det bildas mjuka vita toppar. Häll sedan ner sockret lite i taget och rör med lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet
Mockatårta

Mockatårta

Jag kommer absolut göra den igen men jag kommer att leta efter ett annat recept på maräng. Marängbotten3 äggvitor1,5 dl strösockerGör såhär. 4 Bred ut marängmassan i den iordninggjorda formen. 5 Grädda marängen i omkring 1,5-2 timmar, marängen skall bli ljusbrun och släppa kanterna. 6 Stjälp försiktigt upp marängbotten och låt den kallna. 4 Rör smöret mjukt och vispa ned lite åt gången i äggblandningen. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm. 7 Dekorera tårtan ytterligare med hackad choklad, chokladkaffebönor, cocktailbär, skållad hackad mandel eller skuren pistagemandel
Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Makroner med vit chokladganache

Makroner med vit chokladganache

Men enligt googles bilder så är det korrekt att ytan ska likna ett tunnt äggskal och insidan ska vara en halvseg mjukmaräng med den där klacken på och en god fyllning emellan två underbara kakor
Påsktårta för många.

Påsktårta för många.

Mjuk och krämig sockerkaksbotten med böljande och frasig maräng. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över hackade hasselnötter