Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Strö över mandelflagorna. marängen. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Tillsätt hälften av sockret och vispa till ett hård och glansig maräng. Tillsätt resterande socker, citronsaft och vispa tills marängensmeten är styv och glansig
Kombon len chokladmousse, smulade mjuksega chokladkakor, filéead blodgrape och apelsin, saltrostad mandel, flingsalt och en god olja som pricken över i var magisk
Att vila kakorna innebär att de torkar på ytan, på detta vis förhindras dem från att spricka i ugnen och ytan blir glansig/krispig och inkråmet blir mjukt
Vispa äggvitorna med elvisp tills det bildas mjuka vita toppar. Häll sedan ner sockret lite i taget och rör med lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet
Jag kommer absolut göra den igen men jag kommer att leta efter ett annat recept på maräng. Marängbotten3 äggvitor1,5 dl strösockerGör såhär. 4 Bred ut marängmassan i den iordninggjorda formen. 5 Grädda marängen i omkring 1,5-2 timmar, marängen skall bli ljusbrun och släppa kanterna. 6 Stjälp försiktigt upp marängbotten och låt den kallna. 4 Rör smöret mjukt och vispa ned lite åt gången i äggblandningen. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm. 7 Dekorera tårtan ytterligare med hackad choklad, chokladkaffebönor, cocktailbär, skållad hackad mandel eller skuren pistagemandel
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Men enligt googles bilder så är det korrekt att ytan ska likna ett tunnt äggskal och insidan ska vara en halvseg mjukmaräng med den där klacken på och en god fyllning emellan två underbara kakor