Brietårtan skall bli riktigt mjuk och krämig, så tryck lite på den så den känns mjuk. Har du gjort bottnar i en långpanna delar du marängbotten i två halvor
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker. 125 g mjukt smör
Marängbotten3 äggvitor1,5 dl strösockerGör såhär. 6 Stjälp försiktigt upp marängbotten och låt den kallna. 4 Rör smöret mjukt och vispa ned lite åt gången i äggblandningen. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm
Tog ut den en stund innan servering så den blev lite mjukare och toppade den med halvtinade hallon. Tänkte ha en marängbotten längst ned, men den var givetvis helt mosad när jag kom hem från affären, så det blev marängbitar i botten istället
Lägg en marängbotten på en bricka och bred på hälften av frostingen. 175 g mjukt smör. 175 g mjukt smör. Det är lika bra att vi säger det direkt så att inga missförstånd uppstår
Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Klicka/bred ut valfri mängd rabarbercurd, bred ut hälften av grädden, lägg på nästa marängbotten, mer rabarbercurd och avsluta med resten av grädden
Bred på resten av fyllningen och forma tårtan mjukt rund. Jag bytte ut den mellersta sockerkaksbotten mot en chokladpenslad marängbotten, fyllningen bestod av vaniljkräm blandad med grädde och päronessens