Mjuk men ändå lite knäckig på ytan. Idag lyckades jag gör världens godaste äpplekaka. Hej på er. Nu är det skördetid för äpplen och jag har tur som har lite sura och hårda i min trädgård vilket passar utmärkt till att ha i pajer och kakor
50 gr mjukt smör. 50 gr mjukt smör. När man skall baka kakor, behöver man inte smälta smöret. Det är bättre att dela smöret i små bitar och lägga i dem i smeten
äpplekaka Ingredienser. 100 g mjukt smör. 100 g mjukt smör. Supergod äppelkaka med vaniljglass. Här kommer ett recept på en jättegod äppelkaka som jag brukar göra ibland och den blir alltid god och saftig och håller sig bra flera dagar utan att bli torr och tråkig
Lättbakad, mjukÄpplekaka med lite sega och mjuka men samtidigt frasiga kanter. Lättbakad, mjukÄpplekaka med lite sega och mjuka men samtidigt frasiga kanter
Båda blev galet goda men den utan kondenserad mjölk blev lite krämigare men också hårdare så den behöver stå ute en god stund innan den är mjuk nog att skopa upp
Florsocker (hann inte ta någon bild då)Vispa det mjuka smöret med sockret. Lyxig äpplekaka 100 g mjukt smör100 g riven mandelmassa3 ägg2,5 dl socker3 dl mjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 dl mjölk3-4 äpplen, skalade och kärnadeGarnering. Beaujolais Villages Nouveau, Quinson, 2011, nr 5469, 69 kr Bärig, mjuk smak med drag av hallon, jordgubbar och vanilj
Låt det bli mjukt i ugn. Ps glöm inte att man äter vaniljsås med äpplekaka inte tvärtom. Med alla äpple i hemmet stod jag ett antal timmar och hittade på recept igår
Rör mjukt smör, sötning och vaniljpulver mjukt och pösigt. mjukt. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter,smörj och bröa med mandelmjöl