Först avnjöt vi den när den kört en stund i glassmaskinen och då var konsistensen som mjukglass. Vår första glass var ett grundrecept på vaniljglass(vilket jag vanligtvis inte tycker är så spännande) som överraskade stort och smakade jättegott
Mjukglass är den mest populära glassen, sen kommer kulglassen. Bara att mixa ihop med bär eller annan smaksättning och/eller avokado och du får en god, krämig, smakrik och nyttig glass på ett kick, se recept nedan
Receptet kommer från Vegorätt i SVT. Lägg de skivade, frusna bananerna tillsammans med vaniljpulvret i en matberedare och mixa i tills de har transformerats till en fluffig mjukglassliknande konsistens
Marängerna hittade jag receptet på hos Mary (Made by Mary). Glassen vi åt var Arlas Mjukglass. Jag har blivit firad av min lilla familj och firat min mamma med telefonsamtal och videosamtal
En ”dumle-dröm” – dumleglass, mjukglass, kolasås, hackade nötter och hela dumlekolor, mums. Tror att det kan bli riktigt bra – återkommer självklart medrecept och bild
Inspirationen till glassen fick jag från min kära syster Evelina, hon delar med sig av ett recept på en gudomligt vacker grön isglass på sin blogg, se här (klick)
Konsistensen blir inte lika "mjukglass"-aktig som frozen yoghurt blir på maskin men blir glass. Servera självt eller med till exempel bananvaniljglass (recept här) som jag har gjort på fotot, samt med riven mörk choklad över