Hemma hos oss bakas alltid det här brödet till jul och påsk. Häll över jästen och blanda ut den. Knåda klumparna så dom blir runda och slå sedan ut dom och kavla med en räfflad kavel, lägg sen på bakduk
Idag vill jag bjuda er på mycket god mjuk kaka med banan, citron, och vallmo. Därför anser jag att denna mjukkaka är nyttigare än kakor bakade på vetemjöl
Eller hade snarare, för så här två mjukkakor och ett brödbak senare känns allt åter i sin ordning. I min ungdom försökte jag mig på nåt liknande men det blev inte bra alls
sätt ugnen på 200grader. tillsätt mix blandningen tillsammans med vatten och smält smör och blanda till en jämn smet, häll upp i pajformen, strö över hallon och choklad och grädda i ca 35-40min, efter 30min är det bra och kolla kakan så den inte blir torr, låt svalna
Vad jag inte tänkte på, i min trötthet och när jag valde att ha i surdeg, var att minska på jästen. Lägg dem två och två på plåtar och nagga tätt med gaffel
Sätt på ugnen. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Låt kakorna svalna på galler under bakduk. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Lägg 2 kakor på varje plåt, smord eller med bakplåtspapper
Häll i mjöl i degen till den får rätt konsistens. Smula ner jäst i en bunke och häll i degspadet när det är +37 grader. Sätt ugnen på 250 grader medan du bakar ut mjukkakorna. 5-10 minuter tills mjukkakorna får fin färg 3 dl vatten
Häll i lite mjölk i i matberedaren och smula ner jästen, låt den gå på lägsta hastigheten. Grädda kakorna ljusbruna, låt dem svalna på galler under bakduk