När jag var liten och gick på dagis så fick vi ibland hårdfrusen glass med varm chokladsås. Vispa upp soyagrädden till ett fast fluff och rör ner den i de vispade gulorna
PS om du tar kokosmjölk istället för grädde och byter ut smöret mot kokosfett (gärna gott ekologiskt eller faire traid) så får du en mjölkfrichokladsås att njuta av
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri och sockerfri
Vad sägs om en mjölkfrichokladsås, som är snabb att svänga ihop och dessutom jättegod. Såsen har vi hittills ätit till chokladtryffeltårta (bilden nedan), tillsammans med glass samt direkt ur skålen hehe
Ibland bryter vi ner ett par rutor mörk choklad, ibland någon rad mjölkchoklad (särskilt när vi använder vatten - å då mörk, mjölkfri så klart - eftersom såsen då blir lite tunn)
Eller, om du du känner dig lika dekadent som jag, lönnsirap, chokladsås, glass. Bananplättarna funkar till frukost, mellanmål eller efterrätt och kan varieras i det oändliga med olika tillbehör