Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp
Här är en supergod drink på Xanté som är en päronlikör med cognac som bas. Jag har även provat att späda ut drinken med Loka Crush Päron istället för Soda eller Sprite för att få en tydligare päronsmak, vilket också blev väldigt gott
Har ni varit så duktiga att ni varit och plockat jordgubbar, så är det här receptet perfekt för er. Har ni inte hunnit med det eller bara inte orkat, så är det här ett recept för er också
Då är vi alltså framme vid tipsartågets ändstation nu, visserligen två dagar för tidigt (eller en, beroende på när du läser detta) men vi vill ju att ni ska kunna hinna få hem alla ingredienser också så ni kan blanda er drink
1. Muddla mynta, lime och sockerlagen. Smaka av. Det ska smaka lika med lime och mynta. 2. När blandningen är bra fyller du highballglaset med is och häller över rom
Otroligt vad några nya drinkglas kan göra med humöret. Under senare tid har jag experimenterat så mycket med att variera drinken att jag nästan glömt originalet
Fyll glasen med is och häll upp drinken. Gör så här. Stöt myntan lätt i en karaff. Häll på mangojuice, agavesirap och limesaft och skrapa ner passionsfrukterna
Så med tanke på att det är fredag och helgen på väg, väderleksrapporten lovar sol i morgon och att det än är två sommarpratare kvar på tur i radion, bjuder vi idag på en en kokossmakande mojito och ett lättfixat och frasigt drinktilltugg