Mousse kesella recept

Kesella Topping

Kesella Topping

Blanda Kesellan med lättströ i en skål. När chokladen är helt smält så blandar du ihop smeten med Kesellan och rör om ordentligt
Vit chokladmousse med kesella

Vit chokladmousse med kesella

Tidigare i veckan bjöd hon sina arbetskamrater på vit chokladmousse gjord på kesella och jag tyckte att det lät så gott
Vit choklad mousse med citrus och kardemumma

Vit choklad mousse med citrus och kardemumma

Rör sedan ner i kesellan. Det är vit chokladmousse på det allra enklaste sättet. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussen och toppa med hallon och kanske lite nötter
Salted Caramel Mousse

Salted Caramel Mousse

Vänd ner kesella och smulat flingsalt. 0,5 dl kesella. 0,5 dl kesella. Snart är det helg och ni är kanske sugna på nå gott
Citronmoussetårta med oreobotten

Citronmoussetårta med oreobotten

Tillsätt citronskal och kesella, vänd ner grädden och allra sist de fluffiga äggvitorna. Nå, det här var något närmare det jag egentligen hade tänkt göra - en citronmousse-
VIT CHOKLADMOUSSE

VIT CHOKLADMOUSSE

Rör ner kesellan och sist grädden. Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst en timme
Pärontårta med melongelé

Pärontårta med melongelé

Lyft upp päronhalvorna som ska vara till moussen och red av resten med majsstärkelse utrört i lite vatten till en kompott
Polkagrismousse med Vit Choklad

Polkagrismousse med Vit Choklad

Rör sedan ner kesellan och se till att det blandas väl. Då är en mousseperfekt. Och trots att jag verkligen brukar älska choklad, i alla former och färger, så känns det ibland som om en mörk chokladmousse tenderar att bli lite väl mastig efter en middag
En dessert fylld med överraskningar

En dessert fylld med överraskningar

Vit chokladmousse. Rör ner kesella. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning (här fick Mr C hjälpa till att röra så moussen blev sådär len och inga klumpar i)
Hallonmousse med grädde och färska hallon

Hallonmousse med grädde och färska hallon

Vispa ner i moussen. 175 g kesella. 1Hallonmousse250 g frysta hallon 75 g kesella 2 tsk socker 2 dl lätt mjölk 1,5 tsk gelatinpulver. 1Garnering50 g färska hallon 1-2 dl grädde, vispadKör hallonen i en mixer eller matberedare tillsammans med kesellan
Moussebakelser med mintchoklad

Moussebakelser med mintchoklad

Mät upp kesellan i en ganska stor bunke. Vänd därefter ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse
Drömgod chokladmousse

Drömgod chokladmousse

Rör ner kesellan lite i taget och rör till en jämn smet. Tryck ner en chokladplatta i varje mousse och lägg en skinnfri apelsinklyfta bakom
Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i portionsformar. 4 Ingredienser 2 dl vispgrädde 200 g vit choklad 1 st ägg 1 dl kesella. 1 dl kesella
Päron med chokladmousse

Päron med chokladmousse

Rör i grädde och kesella. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 1 dl kesella