När du är nöjd med din grönkålsmousse ställer du den åt sidan på låg värme och steker laxen. Sötpotatisen möter den fylliga smaken i len grönkålsmoussemed angenäm beska och syra
I dagens inlägg får du ett lättfixat tips på en mycket god laxmousse att njuta av till nyårsbubblet. Smaka av om det behövs mer kryddor och forma ägg av moussenmed en sked doppad i varmt vatten
Vispa grädden och blanda den med majonäs, gräddfil, tomatpuré och kryddor. Vänd ner dem i moussen och skrapa ner hela blandningen i en kallvatternsköljd kransform
Matjesmousse. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Smaksätt med salt, peppar och citronsaften. Skölj ur formen med kallt vatten och stänk av den. Ta 2 dl och blanda med majonäsen och Chilisåsen. Krama ur dem, lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl cream fraise. (eller 6 hg rökt lax). ½ kg räkor med skal (300g utan)