Välkomstdrinken som var mousserandevin beskrevs som "pärlande kattkiss". Ena dottern fyller år i närheten av Halloween och varje år håller vi åtminstone en Halloweenfest
Det italienska vita mousserandevinet som är väldigt prisvärt. Jag som egentligen inte är så tokig i vitt vin kan även ta ett glas till fisk & skaldjursrätter
Mousserandevin. Lägg 5 isbitar i varje glas och fyll på med hälften/glas av jordgubbssmeten, likören och fyll sedan på med vinet. 2 tsk svartvinbärslikör
Häll upp i glas och fyll upp med mousserat vin typ. Välkomstdrink á la Malin. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
Vid tolvslaget skålade vi i detta mousserandevin, ett tips som jag fått från min kära svägerska. Till detta serverades potatis- och jordärtskocksgratäng, små grönsaksknyten samt rödvinssås (som dock inte hade hunnit komma på tallriken vid fototagning)
(Spanska kronprinsen hade mousserandevin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserandeviner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
Istället för förrätt fixade vi tapas till glöggen och välkomstdrinken. Jag fick tipset av en väninna för ett par år sedan att blanda vitvinsglögg med mousserat vin (det var när vi inte tyckte om Blossa 2009) och få en god drink, så det bjöd jag på som välkomstdrink. 1 dl balsamvinäger med fikonsmak (jag hade en vinäger med smak av både fikon och dadlar)4 torkade fikon, hackade3 msk socker2 dl vatten2 msk kycklingfond2 msk smörsalt &peppar4 st färska fikonLägg vinäger och fikon i kastrull. 1 dl balsamvinäger
Jag älskar temamiddagar av olika slag, oavsett om det är en hel middag med influenser från ett och samma land eller en viss provins eller rent av en färg eller ingrediens som är den röda tråden
De är idag Provences äldsta och största producent av mousserandevin. Passar var som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad med bland annat kycklingbröst, vattemmelon och semitorkade plommontomater
Den var perfekt som välkomstdrink – julig och festlig men inte för söt, och som tilltugg serverade jag dessa klassiker, men stjärnformade (bara att ta trycka ut med en pepparkaksform) för att göra dem ännu lite festligare