11 dl färskpressad citronjuice. 11 st citron använd det rivna skalet. 1Koka sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig). 1Smält ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Ta försiktigt ut den frysta moussetårtan ur formen. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på
Allt går inte åt till tårtan, så passa på att göra en citronmarängpaj samtidigt. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
¼ citron. Den här moussetårtan kan man variera i smak nästan hur mycket som helst, det enda som behövs är en puré av frukt, bär eller varför inte någon grönsak eller rotsak
Koka morötterna, gärna med lite socker och pressad citron i vattnet, tills de är helt mjuka. En moussetårta för Halloween som både passar i färg och ändå smakar gott
En moussetårta med smakerna svartavinbär och citron på en chokladbotten. Citronmousse. Häll i äggulor, citronsaften, citronzesten och sockret i en värmetålig skål
Färskostmoussetårta med jordgubbsrippel på daquisebotten med mandel och citron. Idag bjöd jag mina kollegor på en färskostmoussetårta som jag provbakat inför sonens student
Med andra ord så blev detta en tårta med en botten baserad på en vitchokladkaka med smak av citron och sedan en hallonpannacotta och sen min rabarbermousse