11 dl färskpressad citronjuice. 11 st citron använd det rivna skalet. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Koka sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig). 1Smält ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Avsluta med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Ta försiktigt ut den frysta moussetårtan ur formen. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Men det speciella med den här moussetårtan är den fantastiska algen agar-agar. Sötpotatis eller rödbetor skulle säkert bli en hit, särskilt med deras vackra färger
Koka morötterna, gärna med lite socker och pressad citron i vattnet, tills de är helt mjuka. blåbärsmousse eller närmare bestämt en bavaroise på blåbär på botten av mandelmaräng med topping av morotsgelé
En moussetårtamed smakerna svartavinbär och citron på en chokladbotten. Garnerad med macarons med creme cheesfrosting toppad med vit choklad och färska svenska hallon samt färgglada maränger
Färskostmoussetårtamed jordgubbsrippel på daquisebotten med mandel och citron. Idag bjöd jag mina kollegor på en färskostmoussetårta som jag provbakat inför sonens student
En syrlig och god moussetårtamed söt mandelbotten. Börja med botten. Receptet kommer från ICA, men i min version så är det tunnare botten och mer citron i fyllningen
Räk/lax moussetårta. Ringla Rhodeisland såsen över och garnera med dill och citron. Jag älskar verkligen att förbereda för fester med mat och dukning och allt vad det innebär
Med andra ord så blev detta en tårta med en botten baserad på en vitchokladkaka med smak av citron och sedan en hallonpannacotta och sen min rabarbermousse