Mozarellaarket är en nyhet som jag hittade i kyldisken och som jag inte kunde låta bli att pröva. Om du inte äter mjölkprodukter överhuvudtaget hoppar du över mozarellan och använder något grädd- och mjölkalternativ av havre, ris eller soja
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. 250 g riven mozarella
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet. 2 bollar mozarella à 125 g - laktosfria vid behov. 2 bollar mozarella 125 g - laktosfria vid behov
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater. Barnen älskar soltorkade tomater och mozarella blir ju så krämigt och gott
Fördela mozarellan på toppen. 1 pkt mozarella. Goda gratänger kan jag inte få nog av. Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman
Jag tycker att en fyllning med bacon, soltorkade tomater och mozarella blir väldigt bra. Kvällens mästerliga måltid blev därför fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot
Skiva sist mozarellan och täck kycklingen med. Ingredienser för 4 personer4 st kycklingfiléca 1 1/2 msk valfri pesto1 msk färsk hackad basilika100 gr mozarellaSaltPepparGör så härSätt ugnen på 175 grader
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 dl riven mozarella1 dl riven pecorino½ knippa persilja½ knippa dill1 ägg1 tsk senap1 msk färskriven pepparrotsvartpeppar och vitlökssalt från kvarnolja eller smör till formenTopping. ½ dl riven mozarella½ dl riven pecorino25 g hyvlat smör/margarinSmörj en ugnsfast form, rund eller fyrkantig spelar ingen roll. 1 dl riven mozarella
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto