Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör. Tillsätt smält smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet
Prova med en sticka, muffinsarna ska vara torra. Muffins. Dekorera med strössel eller något fint. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt)
Häll i smeten i muffins formar (eller i en rund kakform med avtagbar kant). LCHF MOROTSKAKA/MUFFINS. På bakplåtspapper på ugnsplåt rulla en matsked med smet i ‘bollar’ och fördela på plåten
Lägg några hackade chokladbitar på toppen av varje muffins. Detta recept bygger på godismuffins, men jag har gjort om det lite grann =) Kombinationen choklad ochhallon sägs ju vara god och jag tycker det är både roligt och gott med saker i smeten som inte är smet
För att man ska kunna kalla muffins för cupcakes måste det ju vara någon sorts kräm ovanpå. Jag tror att jag helt överger den vanliga frostingen för den här varianten från ochmed nu
Fröna har en nötig smak och kan användas i tex bakverk (fröknäcke, bröd, muffins), i gröt, grytor, rostade som topping på tex en sallad, groddade eller ätas råa i små mängder
Spritsa eller bred frosting på dina avsvalnade muffins. Hittade ett otroligt saftigt och bra grundrecept hos Bakverk och fikastunder och piffade upp dem medhallonoch bitar av vit choklad
Tryck i de resterande bären i muffinsenoch strö lite råsocker över varje muffins. Blanda till en jämn smet med de torra ingredienserna utom bär - vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke
Idag fick det bli bananmuffins av dem. Skala och frys in dem, mixa frysta bananer med kakao/chokladdryckspulver och servera omedelbart = chokladglass,Mixa bananerna med frysta hallonoch servera omedelbart = hallonglass,Använd som bas i krämig smoothie eller "milkshake",Bärremmar ,Skär upp på mitten, stoppa i chokladbitar, svep in i folie och stek antingen i ugnen eller på grillen tills bananen är mjuk och chokladen smält,Stek bananerna som ovan fast som de är utan choklad,Skär i bitar och stek med farinsocker och apelsinjuice,Rulla bananen i en blandning av kakao och socker och servera med "grädde" eller glassSkiva tunt, torka och blanda i müsli, Dela i bitar, stoppa in en glasspinne, doppa i smält mjölk- & sojafri choklad och frys En experimentvariant av ett annat recept jag har, men som kräver aningens mer jobb än vad jag orkade lägga ner i dag