Gjorde dessa ägg och baconmuffens till frukosten. Eftersom vi varit på Kreta med allinclusive och ätit gott, men jag gillade inte deras ägg på morgonen
Däremot efter ett par timmar börjar jag bli hungrig och då vill jag ha något mer “matigt” Att ha med ett ägg är ett alternativ men så ramlade jag över detta recept på Proteinmuffins som är både enkla goda och lätta att ha med sig
Tryck ner fetaostbitarna i smeten och läggbaconet överst. Matiga muffins med bacon och fetaost. Blomkålssoppa och matiga muffins, som även passar på en picknick
Godis, frukt, läsk, bullar och muffins brukar också vara lätt att köpa. En riktigt god variant av bacon och ägg, med aubergine, lök, ost, örter och tomat
bacon, nötter, soltorkade tomater, spenat, oliver. Dom här muffinsarna är vrålgoda och mättande. Recept till 6 stora muffins. 6 ägg. 2) blanda alla ingredienser, och häll över i stora muffins formar ( något jag själv inte har, så jag använde smörade porslinsskålar). 3) grädda i 20-30 min på 175 grader 6 ägg 2 dl grädde/flöte. 2) blanda alla ingredienser, och häll över i stora muffins formar ( något jag själv inte har, så jag använde smörade porslinsskålar)
“Eggs à la Benedick – Cut some muffins in halves crosswise, toast them without allowing to brown, then place a round of cooked ham an eighth of an inch thick and of the same diameter as the muffins one each half
Tryck ner fetaostbitarna i smeten och läggbaconet högst upp. Jag hade tärnad fetaost, röda och gula tomater, bacon och oregano i mina muffins och det passade bra ihop, om jag skulle ha i något mer så kanske det skulle vara soltorkade tomater i själva smeten för att ge den mer smak
Tillsätt ägg, vatten och gräddfil. Muffinssmeten. Hacka lök, skiva bacon i små tärningar, smula chevren. Häll i smeten i 8 muffinsformar till hälften, smula över chevre, spara till slutet, fördela lök och bacon, det ska vara mycket fyllning ända upp till kanten, strö över resten av chevren och ringla över olivolja. Sätt in plåten, gärna en muffinsplåt, i ugnen, låt de grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 25 minuter. 1 ägg. 1 pkt bacon
Tänkte att de skulle bli perfekta till en god helg frukost med kokt ägg och en kopp kaffe till. Fetaost, parmesanost, rökt skinka, bacon, broccoli, soltorkade tomater, keso, färska kryddor, purjolök… Inte allt ihop så klart, men blanda det du tycker är gott