Munk deg recept

Munkar

Munkar

Testa med en liten degklump om oljan är varm. Därför så har jag bakat en hel del munkar i år. Börjar det bubbla och degen flyter upp och blir lite brun är det klart
Enkla munkar

Enkla munkar

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta i det mjöl så att degen blir fast. Dela degen i 15-20 cm långa bitar och forma till kransar
Hemfriterade munkar

Hemfriterade munkar

Rör ihop degvätska med jästen så att den löser sig. Sonen och jag har bakat munkar för första gången. Blanda ner övriga ingredienser (sist äggulorna) och knåda ihop till en lös deg
Krofne- Munkar från Balkan

Krofne- Munkar från Balkan

Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis
Munkar

Munkar

Samla upp den överblivna degen, knåda ihop den hastigt och tryck ut den igen så att du kan stansa ut några fler munkar
Munkar (Krofne)

Munkar (Krofne)

Tillsätt gulan, vispa runt & häll ner det i degblandningen. När jag var liten gjorde farmor alltid munk liknande grejer till oss som jag bara ääälskade
Supergoda munkar

Supergoda munkar

Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen tillsammans med degvätskan. Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Fyllda munkar

Fyllda munkar

Som med alla vetedegar rekommenderar jag att du använder rumsvarma i. Ljuvliga munkar som smälter i munnen
Munkar

Munkar

Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Hemgjorda munkar

Hemgjorda munkar

Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop degen. Har tänkt så länge att jag skulle prova att baka egna munkar
Kokos munkar

Kokos munkar

Man gör en kalljäst deg som står i kylen under natten och så klickar man ut dem på morgonen på en plåt och gräddar
Snabbgjorda Munkar

Snabbgjorda Munkar

(Vill du kalljäsa degen så plastar du in den och ställer den i kylen över natten. Blev så sugen i går på att baka munkar när jag såg Simonas magiska bilder
Smarriga munkar

Smarriga munkar

Smeten ska inte vara lös men inte häller som en deg. Doppa munkarna i kristyr eller något annat gott. Degen ska nu vara fast
Munkar

Munkar

Lägg i resten av ingredienserna och gör den till en smidig deg. Kavla ut degen till fingertjock deg. Låt de urskurna munkarna jäsa ca 20 min
Ricotta munkar

Ricotta munkar

Häll i vetemjölen i ricotta bunken och rör ihop till en små kladdig deg. Dessa små delikata munkar är gjorda med ricotta ost
Små munkar med Kesella vanilj

Små munkar med Kesella vanilj

Därefter blanda alltsammans ordentligt till en jämn och fluffig deg. Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
Munkar

Munkar

Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig. Knåda degen på bakbordet och dela den i 30 lika stora delar
Munkar

Munkar

Fördeg. När Filip fyllde år sist skippade vi kanelbullarna och gjorde munkar istället. Börja med fördegen