Munkpanna recept

Æbleskiver (danska munkar) av jäsdeg

Æbleskiver (danska munkar) av jäsdeg

Fritera eller baka i munkpanna och lägg på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av. Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga

Matrelaterad historia - blandat

Munkpanna. Emaljerad järngryta, rymmande 8 liter, emaljerad järngryta, rymmande 4 liter, emaljerad såspanna, plättpanna, 2 kastruller, pannkakslagg, stekpanna, buljongskittel, munkpanna, hushållsvåg, syltkittel, besman, ett par hackknifvar, potatiskokare, köttyxa, handyxa, kött- och förskärarknifvar, köttgaffel, legymjärn, legymknif, bakelsesporre, knifhvässare, iskylare, fiskfjällare med knif, potatisklämmare, sardinlådöppnare, korkskruf, grönsakssked, potatisskalare, pannkaksspade, kaffekvarn, kotlettjärn, späcknålar, kaffebrännare, lampsax, krustadjärn, äppelkärnsuttagare, äggsked, äggvisp, äggkorg, buteljkorg, knifvar, gafflar och teskedar
Äppelmunkar i ishallen

Äppelmunkar i ishallen

I veckan fick jag hem en munkpanna i gjutjärn från Skeppshult. På produktsidan för Munkpannan så hittade jag ett enkelt recept på äppelmunkar som jag testade
Æbleskiver  (danska munkar)

Æbleskiver (danska munkar)

Rör mjöl och lite av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggulor, smält smör, salt, socker och kanel. Rör sedan i resten av mjölken/ grädden

Aebleskiver

Stek aebleskivorna i en varm munkpanna med lite smör i tills de fått fin färg på undersidan. Dela äggen och vispa samman äggulor och socker

Äppelmunkar

Hetta upp en munkpanna. Det går också bra att fritera äppelmunkarna i 180 grader olja i vanlig kastrull

Äpplemunkar

Hetta upp en munkpanna. Lägg lite matfett i varje fördjupning i munkpannan. En munkpanna påminner om ett plåtjärn men är lite mindre och har runda fördjupningar