Murkelsås torkade recept

Laxfilé med murkelsås

Laxfilé med murkelsås

Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Murkelsås. 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade). 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade). Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
Kalvschnitzel med murkelsås

Kalvschnitzel med murkelsås

40 - 50 g torkade toppmurklor. Dubbelpanera kalvschnitzelskivorna i mjöl, hopvispat ägg och ströbröd. Peppra och salta

Helstekt vårkyckling med murkelsås

Murkelsås. Blötlägg torkade murklor i 5 dl vatten i minst 2 timmar, gärna längre. Bryn kycklingarna runtom i en stekpanna med smör
Inbakad kyckling med murkelsås

Inbakad kyckling med murkelsås

Tänk på att förvälla murklorna minst 2 ggr även om de är torkade. 2 dl torkade murklor. Blanda mjök och margarin till en grynig massa
Halstrad fjällröding med murkelsås

Halstrad fjällröding med murkelsås

Servera filéerna med murkelsåsen, nykokt potatis och citronklyftor. Murkelsås. 2 dl torkade toppmurklor. Murkelsås 2 dl torkade toppmurklor 4 st schalottenlökar 4 msk smör till stekning 2 dl torrt vitt vin 5 dl vispgrädde salt och peppar ev
Helstekt vårkyckling med murkelsås

Helstekt vårkyckling med murkelsås

Murkelsås. Blötlägg torkade murklor i 5 dl vatten i minst 2 timmar, gärna längre. Bryn kycklingarna runtom i en stekpanna med smör
Stuvade Murklor

Stuvade Murklor

Till en murkelsås tar jag mer grädde, lite mjölk och buljong. Även torkade murklor ska man förvälla efter blötläggningen, nyare rön säger att det finns giftrester kvar även efter torkning
Dagens recept: Köttfärs i smördeg

Dagens recept: Köttfärs i smördeg

Servera då champinjon- eller murkelsås till färsen. Blanda 150 g skivade färska champinjoner eller 25 g torkade blötlagda hackade murklor i färsen

Gräddig Madeira- och murkelsås

 Blötlägg de torkade murklorna 1 timme. Björn Tagesson  50 g torkade toppmurklor eller ½ liter färska.  Hacka dem fint och fräs dem i smöret i 5 minuter

murkelsås

25 g torkade murklor. Skär ett snitt i filéskivorna/bitarna. Blötlägg murklorna i rikligt med vatten i 1 timme

Murkelsås

häll b 4 port 20 g torkade murklor. koka murklorna i vatten i minst 10 minuter. 1 liten lök, finhackad. 1 msk smör

Murkelsås

f 25g torkade murklor. koka murklorna i 10 min. häll bort spadet. 1/2 gul lök. 2 msk smör. 1 1/2-2 msk vetemjöl

Kalvrulader i murkelsås

Lägg rulladerna på ett serveringafat och häll över murkelsåsen. Banka ut kalvköttet med knuten hand. Dela varje saltgurka på längden till 4 långa stavar