Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas
Murkelsås med sherry. Fasiken vad fint det här blev. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Murkelsås. 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade). 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade). Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
Till en murkelsås tar jag mer grädde, lite mjölk och buljong. Även torkade murklor ska man förvälla efter blötläggningen, nyare rön säger att det finns giftrester kvar även efter torkning
Lägg rulladerna på ett serveringafat och häll över murkelsåsen. Banka ut kalvköttet med knuten hand. Dela varje saltgurka på längden till 4 långa stavar