Fräs lök, vitlök och fänkål i smör. fänkål, strimlad. 1. Skölj och borsta musslorna i kallt vatten. Ta bort alla musslor som är trasiga eller inte sluter sig i kontakt med vattnet
Kvällens middag bestod idag av den här goda musselsoppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd. Det går fort att laga den, det är lätt att få god smak och den brukar alltid vara väldigt uppskattad
Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. Ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 1 fänkålsstånd
Finhacka chili och grovhacka fänkålen. Den är enkel, avskalad och smakerna passar dem flesta även om man kanske inte äter fänkål, chili eller musslor varje dag så bidrar dem med smak till helheten i soppan
Jag och Patrik lagade förrätten och den bestod av musselsoppa, hembakat bröd och vispat smör. Ta fram en stor gryta och lägg i finhackad lök och fänkål
Häll upp soppan i varma tallrikar med fläsk, musslor, fänkål och brödkrutonger. Hetta upp 1 msk smör och lägg i fänkålen, fräs den lätt. 1 st fänkålsstånd , finstrimlat