Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt
Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan
Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan
Fräs lök, vitlök och fänkål i smör. vitlök, hackade. 1. Skölj och borsta musslorna i kallt vatten. Ta bort alla musslor som är trasiga eller inte sluter sig i kontakt med vattnet
Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Hacka vitlöken. Riv eller pressa vitlöken. Rör samman potatis, vitlök saffran, chili och äggula. Tvätta blåmusslorna i kallt vatten och ta bort det lilla skägget som ibland sitter i sidan på musslorna
Jag älskar musselsoppa. 1 kg blåmusslor1 gul lök1 vitlöksklyfta0,5 röd chili2 msk smör1 tsk curryett knippe färsk timjan4 dl vatten3 dl torrt vitt vin1 fiskbuljongtärning1 dl grädde4 salladslökarsalt och peppar2 msk hackad dillev bröd till serveringHacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken. 1 vitlöksklyfta