Späd med vittvin. Fräs lök och vitlök i en gryta med smör & rapsolja. 2 st vitlöksklyftor. 2 dl vin. Skölj och kontrollera att musslorna sluter skalsköldarna
Häll på vin och grädde, salta och peppra. Finhacka vitlök och scharlottenlök, värm upp smöret i en stor kastrull med lock (alla musslorna ska rymmas i) och fräs löken
På med vatten, vin och buljjongtärning. Jag älskar musselsoppa. 1 kg blåmusslor1 gul lök1 vitlöksklyfta0,5 röd chili2 msk smör1 tsk curryett knippe färsk timjan4 dl vatten3 dl torrt vittvin1 fiskbuljongtärning1 dl grädde4 salladslökarsalt och peppar2 msk hackad dillev bröd till serveringHacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken. 1 vitlöksklyfta
Tillsätt de färska kryddorna och häll på vin och vatten och lägg i musslorna, på med locket. Hacka purjo, skiva vitlöken lövtunt (Paul Cicero har en bra teknik för det) och stek upp det lätt i lite olivolja
Tillsätt de färska kryddorna och häll på vin och vatten och lägg i musslorna, på med locket. Hacka purjo, skiva vitlöken lövtunt (Paul Cicero har en bra teknik för det) och stek upp det lätt i lite olivolja
Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Det är nu vinter och snö precis som det ska vara ute men vintern kom ju tyvärr lite för sent för min smak och jag ligger väldigt mycket mer efter än vad jag hade velat göra med skidåkningen, men det är bara att borra ner huvudet och köra
Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vittvin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 2 vitlöksklyftor