Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
En enkel och god förrätt som går bra att ha på lut i frysen. 1 paket frysta blåmusslor. Blanda ihop smör och kryddor med en gaffel, fördela musslorna på ugnsfasta tallrikar och lägg en klick smör på varje mussla, ställ in i ugnen på 225 grader i 5 - 10 minuter. 1 paket frysta blåmusslor
Åt grillade pilgrimsmusslor med fänkål till förrätt idag, det var så gott. Salta och peppra musslorna, skiva fänkålen i tunna strimlor och stek i smör, salta och peppra samt pressa i saften av en citron
Det bästa som finns är fan förrätter. Musslor bulhao pato är en fantastiskt god och enkel rätt men jag har inte hittat några bra recept så jag tänkte fortsätta experimenterandet efter den perfekta bulhao paton
Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på. Först så tror jag att många har en felaktig uppfattning om att musslor är krångliga
Förrätt. Halstrade kammusslor med het olja. Torka av kammusslorna med hushållspapper. och ös musslorna. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna