Med grönsaker från årets odling här hemma och några chilisar från krukorna på fönsterbrädorna, ett torrt vittvin och en skvätt grädde trollades en sagolikt god musselrätt fram
Vittvin. Jag ville ha något varmt, gott, Spanskt och litevintrigt utan att det blev för tungt. Det här är en variant av musslor som med en kryddig tomatsås med chili och rökt paprika
Fräs vitlökeni oljan, när vitlöken fått lite färg tillsättvin och vatten. Efter ett snabbt stopp på Asianimports för att inhandlapekingpannkakor och chili/garlic sauce styrde jag mina steg till Melanders fisk för att få inspiration
Tillsättvin och salt och koka ihop ett par minuter under lock. Låt chilin fräsa med en stund. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem
Lägg imusslorna, häll på vinet och låt dem ångas, de som inte öppnats kastar du också. Vi äter alldeles för litemussloriSverige och det skall vi ändra på
Rör runt hastigt och tillsättvittvin och citronsaft. Skal och hacka lök, chili och vitlökfint. Tvätta musslorna noggrant och kasta alla som är skadade eller intevill stänga sig