Fina färska musslor. Häll på vin, vatten och grädde, tillsätt fiskbuljongtärningen och timjan. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Häll i vin, grönsaker och grädde. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja
Rengör musslorna. Slå över vittvin och buljong. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Levande musslor, vittvin, smör, en tunnt skivad röd chilifrukt, tunnt skivad charlottenlök. häll i vinet och låt det börja koka innan du har i musslorna