Har gjort den själv en gång med mycket lyckat resultat. Kanongod efter en natts vila i kylskåpet. Kakan kan användas som tårtbotten till valfri tårta eller med fördel ätas som den är
Ett café med hälsobutik som serverar glutenfria och sockerfria bakverk och lättare rätter, baserade så mycket som möjligt på ekologiska och lokalproducerade råvaror
Det fiffiga med den här sirapen är att den har mycket lågt GI, och den kan därför användas av diabetiker och andra som av någon anledning vill eller måste avstå från socker
Kakorna ska gå att klicka ut på bakplåt utan att "flyta ut" för mycket direkt utan hålla ihop lite. Som bonus ger de en lite tuggig konsistens som blev jättegod i kakan
Det har också mycket lägre GI än vanligt, vitt socker, ungefär hälften. Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Choklad kan man aldrig få för mycket av, right. Denna kompakt chokladsmakande, saftiga brownien är glutenfri, proteinrik, enkel att göra vegansk och väldigt, väldigt god
Min efterätt var Pecan Pie serverad med en glass/tjock sås, som var god men väldigt mastig, och jag klarade inte av att äta hela (det blev liksom för mycket)
*Glykemisk belastning (GB), är ett värde som talar om hur snabbt och hur mycket blodsockret stiger när vi äter en specifik mängd av ett livsmedel eller maträtt
Någon som vi knappt vill höra efter midsommar (det kan ju bli lite för mycket av det goda ibland). Kost är så omdiskuterat och väcker så mycket känslor att det är helt sjukt
Som vegan kan man lätt hamna i vanor av att äta ensidigt eller mycket processade ersättningsprodukter med mycket tillsatser och socker eller mycket bröd och skräpmat
Dessa plättar blev verkligen goda, dock lite salta men jag kan tänka mig att de är ännu godare med lite agavesirap till och att sältan då inte blir så stark