Jag har även i lite crème fraîche för extra krämighet, som du förstår så är gubbröra är något som kan varieras väldigt mycket, vissa väljer även att göra den matigare genom att tillsätta kall kokt potatis
Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör samman, bred ut smeten snabbt (innan den sväller för mycket) på två bakplåtspappersklädda plåtar, fukta händer i vatten och "stryk ut" smeten tunt då den börjar tjockna
Det går inte att få för mycket inspiration tänker jag. Poängen med ett klassiskt vegojulbord är att göra kanongod rätter som innehåller nya, men ändå bekanta smaker
Vi har inget inplanerat, känns riktigt skönt att kunna ta dagarna som de kommer och göra det som faller oss in, så jag hoppas på att kunna vara ute så mycket som möjligt, påta i trädgården, undersöka ravinen som vi så länge pratat om att gå till, ligger bara ett par kilometer härifrå och ändå blir det aldrig av, och njuta av en kopp kaffe på trappen i solen
Tomaterna är galet goda nu, man behöver inte göra så mycket med dem heller, de står sig bra själva. Bilder vill inte alls lägga sig i ordning idag, men håll till godo ändå
Det tycker jag mildrar doften ganska mycket. Sen gjorde vi även en himla god variant på Gubbröra. Försök dock att inte arbeta degen allt för mycket så är den lättare att kavla ut tunt sedan
Kände att detta fick räcka, man äter alldeles för mycket. Nu har vi firat påsk med god mat och trevligt sällskap, vi har haft äggletande i trädgården med barnbarnen