Tänk på att smöret tillför en mycketgod och rund smak till såsen, så när du smakar av såsen innan du har tillsatt smöret så ska den smaka mer "bitter och lite vinig", det rättar till sig när smöret kommer i
Jag tycker att det blev för mycket smak av kalvfonden och för lite smak av vinet. En klassisk helgmiddag bestående av potatisgratäng, helstekt rostbiff rödvinssås blev det här i Årsta nyss
När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen
Dessutom är det ju grymt gott och liksom nästan lite av en hädelse att äta en god biff utan… Mitt recept får en del hetta, hur mycket avgör du ju själv genom att välja styrka samt mängd av chilin
Här har det varit en lat dag med mycket tv-tittande, men också en uppfriskande promenad. Till detta serverades potatis- och jordärtskocksgratäng, små grönsaksknyten samt rödvinssås (som dock inte hade hunnit komma på tallriken vid fototagning)
Det finns inte mycket som slår dessa faktiskt. Listan består bland annat av äggamacka, havskräftor och mediumstekt finkött med kantarellrisotto och rödvinssås
Nyårsmenyn år 2010/2011Lax & räkkrustader till förrättÄlgfilé medUgnsbakad örtpotatis& rödvinssås och sallad till varmrättTill efterrätt en supersmaskigDulche de leche parfaitÅrets bordsdekoration till nyårsmiddagen gick i vitt. 0)Här fortsätter vi idag att smaska godsaker och laddar för ett nytt kalas imorgon när maken fyller år. Det blir ett mycket lugnt firande om man jämför med förra året då han fyllde jämt och jag lagade mat och fika till de 100 personer som strömmade genom vårt hem den dagen. 0) Mer godsaker åt folket
Serveras med en god potatisgratäng( utan vitlök). Rödvinssås. Rödvinssås. Sätt ugnen på 250 grader. Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om
Det är inte så mycket samlande heller för den delen. Smaka av så det är god smak på skyn. Till filén, som jag ugnsbakade på låg värme åt vi rödvinssås, harricots verts och brynt färskpotatis
Smeta in köttet med olivolja, mycket salt och peppar. -) I lördags blev det grillad entrecote och ryggbiff som serverades tillsammans med en rödvinssås vars recept jag hittade i Buffé
Pressa ut dom sista dropparna från löken – sitter mycket smak där. Rödvinssås 2 schalottenlökar (finhackade) 1 kruka färsk timjan (finhacka) 2 msk Kalvfond2,5 dl rödvin (fylligt rödvin – såsen blir inte godare av ett för 100. 2,5 dl rödvin (fylligt rödvin – såsen blir inte godare av ett för 100