Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)
Servera falafeln i valfritt bröd tillsammans med grönsaker och myntasåsen. Myntasås. Många tänker idag äta något tacos liknande, men jag tänkte föreslå att ni någon gång testar att fylla bröden med falafel istället för färs
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Servera salladen med myntasåsen och falafel. Myntasås. Ingredienser 4 portMyntasås1,5 dl matyoghurt0,5 kruka färsk mynta1 vitlöksklyfta1 msk flytande honung0,5 gurkaRivet skal från 1 apelsinsalt & pepparBulgursallad2 dl bulgur3 dl vatten1 grönsaksbuljongtärningsaften från en apelsin1 morotTillbehörFalafel1 dl lingon (frysta går bra)Pitabröd om så önskarGör så härBörja med myntasåsen
Falafel är det första jag tänker på när nån nämner veggokäk, du vet de där kikärtsbollarna/"biffarna" inslagna i ett libabröd och med en god myntasås eller liknande till