Mörad recept

Möra kycklinglår (Crock Pot)

Möra kycklinglår (Crock Pot)

Mört kycklinglår. Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den. Än så länge har jag bara använt den på lediga dagar när jag varit hemma större delen av tiden men någon gång ska jag våga testa att sätta igång den innan jag åker till jobbet
Möra kycklinglårfiléer (Crock Pot)

Möra kycklinglårfiléer (Crock Pot)

Möra kycklinglårfiléer. Den här kycklingen har jag lagat flera gånger och den är verkligen jättegod och superenkel att göra
Möra skorpor

Möra skorpor

Jag bara älskar svärmor Märtas skorpor, så goda att doppa skorpor och speciellt underskorpor i nybryggt starkt kaffe
Mörad stek i gräddskysås

Mörad stek i gräddskysås

Helgens stek av picnicbog fick sig ett rejält långkok. Perfekt mat som sköter sig själv ett par timmar i grytan på spisen när andra sysslor kallar
Möra citronkakor med kanelsocker

Möra citronkakor med kanelsocker

4,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl. 11 dl strösocker. 11 msk vaniljsocker. 11 citron, gärna ekologisk. 1200 g kallt smör
Möra smörkakor

Möra smörkakor

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt maizenamjölet. Blanda i vetemjölet och bakpulvret
Möra möss

Möra möss

Små lättbakade mördegskakor. Åter igen det här med ett knaprigt yttre och ett lite segare inre. Bra att kunna slänga ihop när man får oväntat besök
Möra Sesamkakor Sockerfria

Möra Sesamkakor Sockerfria

Möra Sesamkakor Sockerfria. Dessa sesamkakor e så möra. Kakorna är inte söt utan mer smak av salt. Kobinationen med salt och sesam gör att man inte kan sluta äta dessa kakor
Möra goa Oxrulader

Möra goa Oxrulader

Från förra veckans "Halv åtta hos mig" fick jag idén till två rätter jag lagat denna veckan. Började redan i söndags med Oxrulader
Mammas möra kanelskorpor

Mammas möra kanelskorpor

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37º. Häll spadet över jästen och rör om tills den löst sig
Möra grillade Revbensspjäll

Möra grillade Revbensspjäll

Koka upp vatten i en stor kastrull. Klyfta löken och skala vitlöken. Lägg ner buljongen och spareribsen. Koka i 1,5 - 2 timmar beroende på hur möra de ska bli