Nötstek av fransyska recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Ta upp köttet, torka av det och sila marinaden. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

1 kg fransyska (eller annan nötstek). Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Ingredienser. ♡ Glaze. tomato purée (ica), honung, soya sås
Nötstek med potatis

Nötstek med potatis

Häll i en förp milda mat extra samt soyan, låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar

Nötstek med potatis

Häll i en förp milda mat extra samt soyan, låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstekav bog eller fransyska. Stek i nedre delen av ugnen. Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele. Sätt ugnen på 175 grader
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av spadet från syltlöken. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Börja med potatis och avsluta med potatis. 800-900 gram nötstek, avfransyska. 800-900 gram nötstek, avfransyska
Porterstek

Porterstek

Skär fina skivor av steken och värm dem i skyn. Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Smaka av såsen
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Späd med grädde och smaka av med gelé, salt och pepppar