Nötbog kantareller recept

Isabels nötgryta

Isabels nötgryta

ca 1 kg nötbog. 200 g kantareller eller annan svamp. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Jag använde nötbog från Gotland. ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande. 400 g svamp (jag använde 200 g champinjoner och 200 g kantareller
Höstgryta

Höstgryta

Servera rykande het med ris, paprikasallad och syltade kantareller. 1,3 kg nötbog / smör att bryna köttet i / 2 gula lökar / 1 röd lök / 2 king solo vitlökar / rapsolja att svetta lök och vitlök i / 1 burk tomater / 5 dl vatten / 3 köttbuljongtärningar / 1 tsk torkad rosmarin / 1 tsk torkad körvel / 1 tsk torkad grönpeppar / 1 tsk sichuanpeppar / 1 dl rött vin. 1,3 kg nötbog

Lyxig köttgryta

ex nötbog. jag använde torkade kantareller. Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm. Bryn i smör. Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök